Владислав Панев: Утре ще имаме редовен кабинет

5 юни 2023 20:32  |  България

Тонът на президентът беше съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в Народното събрание. Ролята на президента вече ще бъде по-минимална, от тази която бяхме свикнали да виждаме. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Имаме ясна програма за управление и ако тя се реализира успешно, ще имаме поводи за оптимизъм“, посочи той.

„Очаквам всички гласувания да минат успешно и да се поздравим с редовен кабинет утре. Трябва да възстановим работата на институциите“, каза Панев.

„Има голямо недоверие между двете парламентарни групи, но това не означава, че кабинетът няма да си изпълнява функциите. Важното е да се върши работа. Да, ще има много компромиси. Всеки е направил такива, най-вече с това, че програмата ни за модернизация на България е доста амбициозна, ГЕРБ са по-консервативни“, обясни зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

По думите му не е важното кой колко министри има. „Най-важните приоритети са Шенген, Планът за възстановяване и устойчивост. Много важно е да осигурим по-ефективно усвояване на еврофондовете“, подчерта той.

„Парламентарната демокрация беше счупена и това се вижда в регулаторите. Възстановяването на администрацията в България ще отнеме няколко месеца. Вярвам, че контролът ще бъде възстановен и ще спре рекетът на регулаторите“, изтъкна Панев.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО