Йордан Терзийски: Призивите за оставка на земеделския министър пораждат съмнения, че този протест е политически

19 септември 2023 12:32  |  България

Оказването на натиск за оставки политизира протеста на земеделците, коментира в „Денят започва“ депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски.

Мотивацията на правителството е да реши както проблемите на зърнопроизводителите, така и на българските граждани и да няма отражение върху цените на хляба, на млякото и други продукти, каза Терзийски.

„Правителството предприема мерки за обезщетение на производителите. За да бъдат постигнати правилните решения, е редно протестиращите да седнат на маса с правителството, защото когато се поставят ултиматуми и се държат за заложници стабилността, спокойствието и цените, се навежда на мисълта, че има и друго“.

Посочи, че инфлацията в България е достигнала нивата отпреди войната в Украйна и за да продължи да пада, е редно да се взимат решения като това за вноса.

„Призивите за оставка на земеделския министър започват да пораждат съмнения, че този протест не е за проблемите на самите производители, а политически. Трябва да водим разговор за начина, по който са субсидирани производителите“.

Според Терзийски подобно напрежение се насажда и по темата с мините и дроновете и исканата оставка на военния министър.

„Пак се използва един случай (дронът край Тюленово), който очевидно е рутинен за армията. Всяването на страх в населението е подсъдно и страховете на хората, било то за тяхната сигурност или за техния хляб, не трябва да се използват за политически дивиденти“, каза депутатът.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО