Откриха огромно количество кокаин, скрит в краставици

23 септември 2023 14:27  |  Света

Наркотици за над 5 милиона долара – близо 200 килограма кокаин и течен метамфетамин – бяха заловени, при две отделни находки на граничен пункт в Сан Диего през последните седмици, съобщи федерална агенция за гранична охрана на САЩ, цитирана от ДПА, предаде БТА.

Пратките са открити на граничен пункт „Отай Меса“ на американско-мексиканската граница, се казва в изявлението на Служба „Митници и гранична охрана“. Първата партида наркотици е заловена на 12 септември при проверка на ремаркето на камион. Направената инспекция на тежкотоварния автомобил със скенер показала аномалии в резервоара с гориво.

Служители и лабораторни специалисти извадили от него 22 кофи, всяка от които съдържаща течен метамфетамин. Общото тегло на находката било 301 килограма, посочиха от службата за гранична охрана.

Три дни по-късно, на 15 септември, отново при проверка на камион с ремарке служители открили 146 пакета кокаин, скрит сред товар с краставици. Общото тегло на заловения наркотик е над 181 кг. Митническите служители са иззели наркотика и камионите. Водачите на двата тежкотоварни автомобила са предадени на министерството на вътрешната сигурност на САЩ, за да бъдат разследвани.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО