Депутат от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

20 ноември 2023 22:03  |  България

Всичко, което се случи в четвъртък, е срамно петно в държавата ни. Резултатът е един – станахме за смях.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кристина Петкова

Тя коментира и предстоящото изслушването в парламента на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Всички като граждани, видяхме едно хаотично прехвърляне на отговорността за мача с Унгария в четвъртък. По думите ѝ не е имало основание да се стига до затваряне на стадиона и преместване на мача. Обществеността трябва да разбере чия е била идеята мачът да се играе пред затворени трибуни и мястото на мача да бъде променено в последния момент. Ще призова президента на БФС да се яви в сряда на комисия. Той трябва да поеме своята отговорност за действията си. Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре, каза още Петкова.

Тя отрече обвиненията на ГЕРБ и ДПС, че искат оставката заради отказ на Калин Стоянов да работи за ПП-ДБ на местните избори.

Ние искаме оставката заради начина, по който беше допуснато да се пролее невинна кръв. Моята позиция е, че неговата администрация не се справи в четвъртък. Смущава ме бездействието на вътрешния министър. Непосредственото ми желание е да разбера каква е била организацията на МВР за четвъртък, защо и как се стигна дотук, защо в сряда и казва, че няма данни за очаквани ексцесии по време на протеста и след това ставаме свидетели на тези кървави сцени. Това е нещото, на които би трябвало да търсим отговор, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да подаде оставка. Цялата организация по опазване на обществения ред и сигурността беше на МВР. Продължаваме да настояваме за неговата оставка, както и да бъде проведено адекватно разследване дали и от кои полицейски служители е било приложено полицейско насилие. В тази връзка ще предложим създаването на анкетна комисия и изслушване на вътрешния министър в парламента. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кристина Петкова по повод случилото се на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен в София на 16 ноември, където се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

По думите ѝ, след всичко случило се, няма как оставката на Калин Стоянов да не бъде искана.

В отговор на въпрос за изразената от ГЕРБ и ДПС подкрепа за вътрешния министър, Петкова заяви: „Стана ясно чий министър е – на ГЕРБ и ДПС. Ако им е толкова важен този министър, да кажат за какво им е толкова важен. Но ние не можем да останем безучастни и да не потърсим отговорност“.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО