Нинова за скандала между Кирил Петков и МВР- министъра: Утре може да се сложи край на тази мъка с вота на недоверие

21 ноември 2023 17:03  |  България

Това, което стана днес между Кирил Петков и вътрешния министър е нечувано и невиждано в новата ни история. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на свой министър, но той не я дава, защото друга част от сглобката стои зад него. Това е дъното в политиката и е още едно доказателство, че тези хора са се събрали за разпределяне на порции власт и пари. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг на БСП, предаде репортер на Novini.bg.

Според нея властта е вредна и опасна за държавата.

Утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка с вота на недоверие. Осъждаме всички вандалски действия и нападения над полицаи. Всички хора, които направиха това, трябва да понесат наказателна отговорност, обяви тя.
„Осъждаме унищожаването на общинска собственост и нападението на полицаи. Тези хора, които нанесоха щети, трябва да понесат наказателна отговорност. Осъждаме и действията на полицията, с които биха мирни граждани. Това категорично трябва да има последствия. Министърът на вътрешните работи трябва да си подаде оставката. Той трябва да носи морална отговорност. Ще подкрепим създаването на анкетна комисия за установяване на фактите около протеста“, заяви Нинова.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО