Депутатите отхвърлиха ветото на Радев за БТР-ите. „Възраждане“ скочиха срещу депутат – бил по тениска и „пиян“

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Парламентът отхвърли ветото на Румен Радев за даването на наши БТР-и на Украйна, съобщават от novini.bg. Това стана с гласовете на 161 депутати, 53 гласуваха “против”, а „въздържал се” нямаше. При прегласуването 162 гласуваха “за”, 55 гласуваха “против”, а “въздържал се” нямаше.
Според президента, бронираната транспортна техника с висока проходимост, която се предлага на Украйна, не е излишна, а може да бъде използвана за охрана на българската граница и за предоставяне на помощ на гражданите при бедствия и аварии, включително в трудно достъпни области.

Комисията по отбрана още вчера отказа да приеме ветото на президента. Единствените политически формации, които го подкрепиха, бяха БСП и „Възраждане“, които днес се опитаха да всеят смут в залата по време на обсъжданията. Договорът, с който даряваме около 100 бронетранспортьора от арсенала на МВР, които вече не са необходими, беше подписан в София на 8 август и в Киев на 13 ноември. Ратификацията на документа от страна на Народното събрание се състоя на 22 ноември.

Изказване на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика агресия в залата, насочена срещу Манол Пейков. Поведението му предизвика заместник-председателят на парламента Росица Кирова да вземе думата на Костадинов и да даде 15-минутна почивка.

От „Възраждане“ и БСП се възмутиха, че депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков е по тениска и според тях „пиян“. Зам.-председателят на парламента Росица Киров го помоли да си облече сакото, като той го направи, за да не внася допълнително напрежение.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 8 декември 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
В меморандума на Кирил Петков има само едно нещо: "Предлагаме на този, ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия. За да ...
Министърът на отбраната на Беларус, Виктор Хренин заяви, че Украйна е съсродоточила ...