В пощенските станции в Елхово и Болярово приемат данъчни декларации

8 февруари 2024 10:25  |  Общество

В три пощенски станции в Ямболска област могат да се подават годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица. От НАП уточняват, че служителите в централната станция на улица „Георги Раковски“№ 3 в Ямбол, както и в клоновете в град Елхово, ул. “Индже войвода“ № 11 и град Болярово, ул. „ 9-ти септември“ № 23 са обучени в реда по прием на формулярите и следят за задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение.

Подаването на годишни данъчни декларации на пощенско гише се ползва предимно от клиенти на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране. Данъчните напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП). От началото на кампанията за деклариране на доходите на физически лица в НАП Ямбол са подадени най-много подоходни декларации на гишетата в офиса, над 600, по електронен път с ПИК и с електронен подпис са приети 150 формуляра, а по пощата и в пощенски клонове 45.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е първи април, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа е 30.04.2024 г. Размерът на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне не може да надвишава 500 лв., а условие за нейното ползване е лицето да няма неплатени публични задължения. Това важи и за всички данъчни облекчения, напомнят още от НАП. 



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО