Пожар избухна в огромен увеселителен парк

12 февруари 2024 15:19  |  Света

Голям пожар се разрази днес в увеселителен парк в западния шведски град Гьотеборг, предаде Ройтерс, като допълни, че огромни стълбове от гъст черен дим са се издигнали над втория по-големина град в страната. Асошиейтед прес отбелязва, че комплексът е един от най-големите от този вид в северноевропейските страни, предаде БТА.

Пожарът се е разпространил в района на няколко водни пързалки в лунапарка „Лизеберг“, които още не са отворени за посетители. Пристигналите на мястото полицаи и пожарникари не са могли да кажат веднага дали има пострадали, както и какви са щетите.

Хората в намиращи се наблизо хотел и административни сгради са били евакуирани, съобщи шведската новинарска агенция ТТ. „Не е постъпвала информация за пострадали. В момента проучваме дали наистина е така“, каза шефът на пресслужбата на „Лизеберг“ Мартен Вестлунд за шведския в. „Афтонбладет“.

Водният парк „Осеана“, на територията на който е избухнал пожарът, трябва да бъде открит това лято, пояснява ТТ, добавяйки, че в изграждането му са били вложени 1,2 милиарда шведски крони (106 милиона долара). Вестлунд каза още, че огънят е тръгнал от комплекса с „четирите големи пързалки“. „Лизеберг“ е цял квартал в центъра на Гьотеборг, който е популярно място за туристите в Швеция, допълва АП.

❗🔥🇸🇪 – Serious fire in the center of Gothenburg in Sweden – a water park is on fire.

The yet-to-be-opened waterslides at #Liseberg park were engulfed in flames, prompting the evacuation of nearby buildings.

Plumes of black smoke hung over #Gothenburg, the second largest city… pic.twitter.com/pBctNnNSXc

— 🔥🗞The Informant (@theinformantofc) February 12, 2024

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО