Ваня Григорова: Г-жа Нинова ошамари собствените си общински съветници, не мога да си обясня това поведение

Публикувано преди 1 седмица  |  България

„Позитано“ са тези, които атакуват собствената си организация. Това е вътрешновидово самоизяждане, за което инициатор не е „Леге“, а е „Позитано“. Защо го правят, нямам отговор към момента.

Така общинският съветник Ваня Григорова от „БСП за България“ коментира това, че БСП свали политическото доверие от общинските си съветници в София след избора на председателя на СОС от ПП-ДБ Цветомир Петров, съобщи БНТ.

Григорова обясни, че тя е имала аргументи, за да не гласува за кандидатът на ПП-ДБ, защото е премината „червената линия“ при демонтажа на Паметника на Съветската армия.

Тя подчерта, че решението ѝ е аргументирано, а не е изпълнение на решенията на „Позитано“.

„Позитано“ решава в един много стеснен кръг. Г-жа Нинова беше тази, която настояваше да се избере най-възрастният съветник за председател в СОС и това е Грети Стефанова, която също е от ПП-ДБ. И когато общинските съветници подкрепят избора на друг представител на същата партия за председател, тя ошамарва собствените си общински съветници, не мога да си обясня това поведение. Освен с това, че има опит от страна на „Позитано“, да зачеркне градската си организация“, каза Григорова.

На въпрос дали има политически амбиции и визия за нов ляв политически проект, тя отговори така:

„Не, нямам такива. Но виждам, че има нужда от обединение на левите сили, тъй като виждаме, че лявото е разроено и изключително слабо. То е слабо и поради действията на „Позитано“, които виждаме в последните дни. Те не се борят толкова срещу сглобката, колкото със собствените си хора , които се намират в СОС , а това е меко казано непродуктивно“, каза Ваня Григорова.

„ПП-ДБ имат кмет, до колко той ще бъде кмет, ще бъде решение на съда. Вече имат и председател на СОС, но комисиите бяха разпределени по друг начин. Управляващите трябва да намерят консенсус между отделните групи общински съветници и да започне да работи СОС“, допълни тя.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 12 февруари 2024


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
В меморандума на Кирил Петков има само едно нещо: "Предлагаме на този, ...
Лионел Меси има 8 Златни топки. Той е многократен шампион в ШЛ ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия. За да ...
Министърът на отбраната на Беларус, Виктор Хренин заяви, че Украйна е съсродоточила ...