Цветан Цветанов: При убийството на Мартин Божанов нещата не са по-различни от това, което се случи с Алексей Петров

Публикувано преди 1 седмица  |  България

Случващото се с ротацията на правителството и напрежението, което има чисто политически, е генерална репетиция за избора на регулаторите, които предстоят. Това каза Цветан Цветанов, председател на Републиканци за България и бивш вътрешен министър в студиото на TV1.

Цветанов изрази мнение, че именно там ще има повече концентрация на емоции и енергия, защото знаем, че хоризонтът на сегашното правителство е не по-дълъг от три години, но за всички е ясно, при сглобката, която
имаме днес няма устойчивост нито за политики, нито за решения.

Има само скандали, интереси и ерозиране на държавността като цяло. Той обясни, че мандатът на регулаторите, които предстои да бъдат избрани е по-дълъг от този на правителството и НС.

„Регулаторите са тези, които имат влияние над много от процесите, които ще задоволяват много от икономическите интереси на всички, които са заинтересовани това правителство да продължи да съществува и под някаква форма да прокарват определени икономически, респективно и политически интереси. Те са заедно като симбиоза, обслужвайки и организираната престъпност, защото виждаме какво се случва през последните няколко години“, заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър коментира убийството на Мартин Божанов -Нотариуса и заяви, че нещата не са по-различни от това, което се е случило с Алексей Петров.

„Аз като вицепремиер и министър на вътрешните работи съм имал възможност да показвам, че държавата е по-силна от всички тези процеси, които са се случвали преди и наблюдаваме, че се случват днес“, припомни Цветанов и допълни:

„След като Алексей Петров беше основният посредник за сглобката и за срещата, която беше направена в манастир, видяхме как институционално никой не говореше за парламента, прозрачността и воденето на тези разговори и по начина, по който трябва да се управлява“.

Цветанов сравни „Възраждане“ чисто функционално с „Атака“, още от самото и създаване. „Преди местните избори прогнозирах, че ще започне намаляването на техния електорален дял, а днес се говори за нови формации, които биха могли да се създадат около президента Радев, които също биха могли да оберат една не малка част от него. Всички политически скандали, на които сме свидетели ерозират доверието на избирателите, независимо за коя политическа сила“.

Цветан Цветанов определи провеждането на протестите и затварянето на граничните ни пунктове от страна на „Възраждане“, като ход, който да привлекат внимание към себе си и да привлекат или поне да запазят електоралната си тежест.

„Най-голямото предизвикателство, което ще стои пред всички политически формации е да се гарантира прозрачността и честността при провеждането на избори“.

Той е категоричен, че е необходимо чрез медиите да се дава еднаква възможност за представяне на визиите и управленските решения на различните политически сили, а не само на определени политически представители. „Само така хората ще имат възможността да направят своя информиран избор“.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 12 февруари 2024


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги изглежда в отличен ...
Американски специалисти разработват метод за дълбока мозъчна стимулация, който би бил полезен ...
Намиращо се в Пазарджик голямо светилище на Асклепий може да изчезне заради ...
Въпреки предприетите своевременни и последователни действия на здравните власти и осигурените значителни ...
Лионел Меси има 8 Златни топки. Той е многократен шампион в ШЛ ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои от тях ...