Илия Лазаров: Нито Доналд Тръмп, нито Джо Байдън ще стигне до изборите за следващ президент на САЩ

12 февруари 2024 23:04  |  България

Отложи се посещението на Путин в Турция, планирано за днешния 12 февруари. Все още отекват посланията на руския президент в интервюто пред бившия журналист от Fox News Тъкър Карлсън.

„Имаше няколко важни неща в интервюто, които бяха важни от гледна точка на неговия начин на мислене. Той разсъждава като император на Русия самовержец, което видяхме от тезата му, че Украйна не е съществувала. Казвайки, че Украйна е създадена 1917 г. едва ли не е за него е основание, че може да си върне голяма част от нея. Нарушава основно право на нациите на самоопределение“, коментира международният анализатор Илия Лазаров в студиото на „Bulgaria ON AIR“.

Според него интервюто е било без импровизации и под диктовката на екипа на Путин.

„Иначе нямаше да получи интервю или щяха да го прекъснат. Това са контролирани процеси, няма импровизации. То е насочено изцяло към пазара в САЩ, към републиканците – да даде едно рамо на Тръмп, който каза тотална глупост, че ще насърчава Путин да прави каквото си иска“, каза анализаторът.

Във връзка с отмененото посещение на Путин в Турция експертът видя бягство от конкретен ангажимент.

„Ако отидеше в Турция, трябваше да има ясни послания, отваряне на вратата. Много анализатори казват, че Русия е в добра фаза във военно отношение. Миналата година ключов беше Бахмут, който е с размерите на „Люлин“. Тази година това е Авдеевдка – с размерите на „Красно село“. Водят се титанически военни действия за малки стъпчици. Великата Руска империя от една страна и от друга страна Украйна. И двете страни се задъхват. Украйна, която по-малкият субект, е логично да има умора, не е логично, че тази империя, наречена Русия, се задъхва в този конфликт“, анализира Илия Лазаров.

Той прогнозира, че нито Доналд Тръмп, нито Джо Байдън ще стигне до изборите за следващ президент на САЩ: „Имаме надбягване на двама възрастни хора, които са със сериозни съмнения за адекватност. А САЩ са една много млада, силна нация. Тези две фигури не представляват САЩ в никакъв случай. Тези двамата ще бъдат сменени с по-млади кандидати до изборите“.

Илия Лазаров е убеден, че ако Путин излезе победител – следваща след Украйна ще бъде Полша.

„Той смята, че при смяна на администрацията в САЩ, те ще пожертват част от Европа, включително и България. Дали ще се случи – по-скоро не. Той се надява на това развитие на международната обстановка“, каза международният анализатор.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО