Лойд Остин ще пропусне ключови срещи в Европа за Украйна и НАТО

Публикувано преди 1 седмица  |  Света

Министърът на отбраната на САЩ, Лойд Остин, ще пропусне ключови срещи в Европа тази седмица, съобщи News.bg.

Беше предвидено Лойд Остин да пристигне в Брюксел в сряда, за да председателства срещата на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна. Това щеше да бъде първото му пътуване в чужбина след първоначалното му хоспитализиране.

В четвъртък Лойд Остин трябваше да участва в среща на министрите на отбраната на НАТО, председателствана от ръководителя на Алианса Йенс Столтенберг.

На 23 януари Остин присъства на последната среща на Контактната група за Украйна чрез видеовръзка от дома си.

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин беше настанен в интензивно отделение, след като е бил хоспитализиран в понеделник вечерта, съобщи уебсайтът на Министерството на отбраната на САЩ.

„Тази нощ, след поредица от тестове и прегледи, министърът беше преместен в интензивното отделение на Националния военномедицински център „Уолтър Рийд“ за поддържащи грижи и внимателно наблюдение“, се казва в изявление на Пентагона.

Отбелязва се, че за момента не е известно колко дълго Остин ще остане в болницата. Не се очаква настоящият проблем да повлияе по някакъв начин на процеса на възстановяването му от рак на простатата, като прогнозата „остава отлична“.

По-рано беше съобщено, че Остин е бил отведен в болницата от охраната си, след като е развил симптоми, „показващи спешен проблем с пикочния мехур“.

Оттогава хоспитализираният министър временно е предал задълженията си на заместник Катлийн Хикс. За инцидента са уведомени председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, Белият дом и Конгресът.

За последен път Остин беше хоспитализиран на 1 януари поради инфекция, причинена от операция на 22 декември, свързана с рак на простатата.

Хоспитализацията на шефа на Пентагона предизвика полемика на Капитолийския хълм, тъй като за нея не беше съобщено на заместник-министъра на отбраната или на Белия дом до 4 януари. Остин също така не съобщи до 9 януари, че е диагностициран с рак на простатата.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 12 февруари 2024


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
В меморандума на Кирил Петков има само едно нещо: "Предлагаме на този, ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия. За да ...
Министърът на отбраната на Беларус, Виктор Хренин заяви, че Украйна е съсродоточила ...