Постоянен арест за мъжа, опитал да запали бившата си приятелка и детето им

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Постоянен арест за мъжа, опитал да запали бившата си приятелка и детето им

Постоянна мярка задържане под стража постанови Районният съд в Сливен на 36-годишен мъж от града, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете, предаде БНР.

Районната прокуратура му повдигна две обвинения – за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. Мъжът е с богато криминално досие, а според пострадалата той е бил агресивен и болезнено ревнив.

В петък сутринта, докато 33-годишната жена води детето си на ясла с колата, бившият ѝ съпруг – Николай Иванов, ги спира на улицата, влиза в автомобила им, вади шише със запалителна течност и ги облива целите.

„Започна да полива мен, при което се обърна да полива детето. Аз се опитах да му попреча до някаква степен и след това излязох от колата, когато течността беше излята цялата вътре – по таблото, по седалките, върху мен и върху детето ми. Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той така или иначе щял да влиза в затвора и щял да ни излежи.“

Според разказа на пострадалата през петте години съвместен живот тя често е била удряна, дори и пред детето и за това съдът е разпоредил ограничителна заповед.

„Да, имали сме доста случаи, когато ми е посягал, когато ме е удрял, дори пред детето, но аз бях с него от страх, за да не се случи точно това, което се случи преди няколко дни.“

Жената сподели, че се страхува за своя живот и този на детето, въпреки съдебните решения преди инцидента.

„Шокът, който преживях онзи ден, мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край.“

Районният съд в Сливен постанови постоянна мярка за задържане. Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемия не е обявил в съдебна зала защо е извършил деянието.

„Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка. Касае се за две извършени деяния, които са с висока степен на обществена опасност. За неизпълнение на ограничителната заповед законът предвижда 3 години лишаване от свобода. За приготовлението за убийство, което е по-тежко наказуемо, от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок. Това е пореден случай на домашно насилие в Сливен. Само през декември 2023 година случаите са два, като при единия от тях съдът пусна под парична гаранция обвинения в насилие над съпругата му. В началото на февруари жена бе задържана за домашно насилие над съпруга си. Тя го бе ударила с тесла по главата. Преди да отшуми последния случай с персонажите от този репортаж, в полицейския бюлетин отново излезе информация за задържан 48-годишен мъж в новозагорско село, упражнил домашно насилие върху жената, с която живеел на семейни начала.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 13 февруари 2024
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Ако съм на власт ще забраня хазарта, вреден е. Нищо няма да ...
За стрелба по автобус от градския транспорт, съобщи в социалните мрежи временният ...
Ясни са титулярните състави на Лудогорец и ЦСКА 1948 за последния мач ...
Бюджетите на българските клубове не са най-лесното нещо за намиране. Например пишем ...
Бойната група на НАТО в Румъния, която е разположена в окръг Брашов, ...
Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на селскостопански продукти ...