Тревожни новини за Украйна от норвежкото разузнаване

Публикувано преди 1 седмица  |  Света

Пълномащабната война в Украйна срещу руския агресор продължава и с подкрепата на своите съюзници Русия укрепва позициите си. Украинската страна ще се нуждае от „значителна” военна помощ от западните страни, за да има някаква надежда за промяна на ситуацията.

Това каза ръководителят на разузнавателната служба на Министерството на отбраната на Норвегия вицеадмирал Нилс Андреас Стенсенс, цитиран от BR24.

„В тази война Русия сега е в по-силна позиция, отколкото преди година, и има предимство“, каза той. Според него руснаците могат да произведат достатъчно количество ракети, дронове, бойни машини и боеприпаси. Вицеадмиралът добави, че руските власти също са в състояние да мобилизират приблизително три пъти повече сили от украинската страна.

„Русия получава военна подкрепа от Иран, Беларус и Северна Корея… Китай доставя не оръжия, а оборудване, превозни средства, електроника и резервни части, полезни за руската отбранителна индустрия“, посочи ръководителят на разузнавателната служба.

Украинските медии, цитирайки бивши и настоящи войници от ЗСУ, пишат за острия недостиг на боеприпаси, който изпитва Украйна в този момент. Липсват артилерийски снаряди, както и ракети за ПВО защитата. Войниците от фронта трябва да избират внимателно кои цели на руския агресор си заслужава да бъдат атакувани, за да не се хабят излишно боеприпаси. Въпреки това според някои експерти през 2024 г. няма да има големи промени на фронтовата линия в нито една посока.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 13 февруари 2024


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
Отнемането на автомобили, управлявани от пияни или дрогирани шофьори, е намалило броя ...
Намираме се в качествено нова политическа ситуация и тя идва от реакцията ...
Защитникът на Порто Пепе стана най-възрастният футболист, играл във фазата на елиминациите ...
Франсис Нгану е бивш шампион на UFC в тежката категория. Хищника навлезе ...
Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили в задръстване ...
По време на събиране на средства в Сан Франциско, президентът на САЩ ...