Димо Гяуров за Нотариуса: Ако някой си е сменил ЕГН-то, това не го чисти от системата на МВР

Публикувано преди 1 седмица  |  България

Стикерите на Народното събрание нямат никаква тежест, освен за паркинга на парламента. Само депутати могат да имат такива стикери. Лесно се фалшифицират с днешната техника. Явно се разчита, че проверяващи полицаи могат да се стреснат. Това заяви пред БТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров по повод стикера на колата на „Мис силикон“ Катрин Йорданова, която няколко пъти засне как шофира с превишена скорост, а вчера беше заловена зад волана на кокаин.

Убийството на Нотариуса и „SS“ клуб

Съдебната система няма да може да се изчисти сама отвътре. Има една грандиозна хидра, която е заразила системата и не става въпрос само за прокуратурата, но и в съда има корумпирани хора, които са част от тази хидра, каза още той.

Гяуров се надява временната парламентарна комисия по установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса да свърши работа, но предложи:

„Може би е време за извънредно законодателство – специализирана комисия извън тази в парламента. Трябва да се даде възможност на специализирани комисии да имат достъп до всяка една информация, включително и класифицирана. Още трябва и да се установи кои магистрати са ходели в клуба на Мартин Божанов-Нотариуса.“

Законът дава право да си смените името, ако то е опозоряващо. В МВР не би трябвало да се изтрива информация за старото име. Ако някой си е сменил ЕГН-то, това не го чисти от системата на МВР – това може да се случи с човек отвътре, коментира още той по повод смененото име на ЕГН на Нотариуса.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 13 февруари 2024


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че е нормално когато се инициира политическо ...
Надявам се още днес да има работещи комисии в Столичния общински съвет, ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия. За да ...
Министърът на отбраната на Беларус, Виктор Хренин заяви, че Украйна е съсродоточила ...