Сериозен удар по режима на Путин

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Сериозен удар по режима на Путин

Повече от милион души са напуснали Русия след пълномащабната инвазия в Украйна, повечето от които са млади хора с високо ниво на образование и дефицитни професии. За това говори руският социолог и публицист Игор Ейдман в ефира на телевизия FREEДОМ.

„Повече от милион души напуснаха Русия в различни страни по света. Няма такива ясни демографски характеристики. Не са проведени основни изследвания. Но по различни косвени данни можем да кажем, че повечето от тези хора са млади хора с добро, високо ниво на образование, много от тях имат дефицитни професии, предимно програмисти, за които е лесно да си намерят работа в която и да е страна в света сега“, каза той.

По думите на руския социолог това представлява сериозен риск за режима на Владимир Путин. Много от напусналите Русия са мъже в трудоспособна възраст, избягали от мобилизацията, и това е силен удар върху трудовите ресурси на Русия.

„Това отслабва режима на Путин. Неговата способност да се развива, да създава някакви нови технологии и да поддържа икономиката си. Емигрантска вълна е сериозен удар за режима на Путин“, каза Ейдман. Според него след изборите през месец март за президент Кремъл ще обяви нова мащабна мобилизация, което ще предизвика нов и по-голям отлив на млади хора извън Русия.

„През 2022 г., през есента, когато беше първата вълна, може би все още не беше много ясно накъде води всичко това и хората имаха някакви илюзии, че ще седят някъде като чиновници. Сега има огромно количество информация за жертвите, огромен брой хора с увреждания се движат из страната и хората вече знаят всичко това. И дори най-глупавият руснак вече ще разбере, че най-вероятно трябва да избяга, защото в противен случай вероятността да бъде убит ще бъде голям“, каза Ейдман.

„Разбира се, огромен брой хора, като стадо, ще отидат в тези военни служби и ще бъдат изпратени на клане. Но най-напредналите хора – напредналите хора сред образованите, ще се опитат да избягат“, каза Игор Ейдман . Той е убеден, че докато войната продължава и докато Путин е на власт, руснаците ще си отиват, а Руската федерация ще бъде лишена от бъдещето си.

Русия дава огромен брой жертви на фронта в Украйна. По данни на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна от началото на пълномащабната инвазия над 397 000 руснаци са загинали на фронта. Тези данни не са потвърдени от независими източници, но според западни източници стотици хиляди руски войници са били убити или ранени.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 13 февруари 2024
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Ако съм на власт ще забраня хазарта, вреден е. Нищо няма да ...
За стрелба по автобус от градския транспорт, съобщи в социалните мрежи временният ...
Бюджетите на българските клубове не са най-лесното нещо за намиране. Например пишем ...
През последните 12 години шампион на България по футбол неизменно е Лудогорец ...
Бойната група на НАТО в Румъния, която е разположена в окръг Брашов, ...
Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на селскостопански продукти ...