Тероризъм в еврейско селище на Западния бряг! Най-малко един убит и много тежко ранени местни жители

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили в задръстване близо до еврейско селище в окупирания Западен бряг, близо до Йерусалим, като убиха един човек и раниха още осем, съобщи израелската полиция, цитирана от Франс прес, пише БТА.

Нападението е извършено близо до селището Маале Адумим, разположено на магистрала между Йерусалим и Мъртво море, се казва в изявление на полицията.

Насилието на Западния бряг, увеличило се още преди началото на войната между Израел и палестинското ислямистко движение „Хамас“ в Газа на 7 октомври, оттогава само се разраства.

Израелската полиция определи днешната атака като терористичен акт.

„Трима терористи /…/ излязоха от автомобила си и започнаха да стрелят с автоматично оръжие по автомобилите в задръстването по пътя към Йерусалим. Двама терористи бяха неутрализирани на място. При претърсване беше открит още един, който се опита да избяга, но също беше неутрализиран“, посочи полицията.

Според израелската служба за вътрешно разузнаване „Шин Бет“, нападателите са трима млади палестинци от района на Витлеем: Мохамед Зауахра (26 г.), брат му Кадам (31 г.) и Ахмед ал Уахш (31 г.).

Атаката е извършена няколко дни след като в Южен Израел, близо до град Кирят Малахи, бяха застреляни двама души.

Западният бряг е арена на чести нападения от страна на палестинци срещу израелци и почти ежедневни операции на израелската армия, при които нерядко има жертви сред мирното население.

По данни на палестинското министерство на здравеопазването в Рамала от началото на войната в Газа израелските войски и заселници са убили най-малко 400 палестинци на Западния бряг, отбелязва АФП.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 22 февруари 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО