Денков: След първия сблъсък е нормално страните да седнат на масата на преговорите

Публикувано преди 2 месеца  |  България

Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че е нормално когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да е с челен сблъсък на идеи с много емоции и усещане за безизходица.

По думите му е нормално след първия сблъсък, страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат тези набелязани общи цели.

„Именно това очакват хората от нас днес – през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения, за да продължим напред с реформите, които българските граждани и бизнеса очакват от нас“, заяви Денков.

Той коментира, че почти девет месеца това правителство работи и по думите му има резултати в изключително сложна политическа конструкция. „Само заради факта, че всички тук на тази маса показахме, че можем да водим диалог помежду си със заинтересованите страни и с нашите партньори“, допълни Денков.

„Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки на тази България, в която искаме да живеем заедно“, каза премиерът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 22 февруари 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО