ПП-ДБ искат Васил Терзиев като кмет да забрани честванията на Деня на Съветската армия в центъра на София

22 февруари 2024 13:04  |  България

Кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на „Деня на защитниците на отечеството“ или Ден на Съветската армия, поискаха днес в Столичния общински съвет (СОС) общинските съветници от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) в декларация, представена в зала от Марта Георгиева.

„Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога“, каза Марта Георгиева, цитирана от БТА.

Путин ще настъпва дотам, докъдето цивилизацията отстъпва. Не трябва в нито един момент да забравяме, че най-питателната храна за злото е страхът и бездействието. Не трябва да забравяме, че хиляди политически преследвани, казали и дума срещу режима, са в затворите и лагерите в Русия и над тях тегне същата заплаха, отбелязаха от „ПП-ДБ“ (СС).

„Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-смелите и достойните ѝ съвременни защитници, но най-черен е той за самата Русия, която изгуби всеотдаен и смел патриот, който обичаше истински своя народ“. Той искаше Русия, такава каквато всички ние я искаме – демократична, свободна, мирна и невойнстваща държава. Затова и режимът на Путин го уби. Преди това той уби Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да изразяват свободна от властта позиция, или просто станали „неудобни“, посочиха от коалицията.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО