Проведе се традиционният мартенски базар в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

Дни преди настъпването на Баба Марта централният площад в Елхово се обагри в бяло и червено – цветовете символизиращи празника. Бели и червени конци преплетени  и изваяни в причудливи форми бяха изложени на ежегодния мартенски базар „Да сме живи, здрави и засмени с мартенички бели и червени“, организиран от Община Елхово.

Участниците – ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“,  ЦПЛР – ОДК, ДГ „Невен“, ДГ „Надежда“, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Къща като вкъщи“, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция ”Света Марина”, Станка Николова – местен производител, отново се бяха постарали и се представиха с красиви ръчно изработени първомартенски изделия. Част от средствата от базара ще отидат за подпомагане лечението на Милко.

Както всяка година, базарът се превърна в своеобразна изложба предлагаща голямо разнообразие от класически и съвременни мартеници. Жители и гости на града имаха възможност да разгледат и да си закупят от символите на празника.

Базарът е още един начин, с който се представя богатото разнообразие на българския бит,  култура и наследство свързани с 1 –ви март – Баба Марта.

Нека се закичим с мартеници, изработени от нашите деца с много любов и с пожелание за здраве и късмет!

Източник: Община Елхово


Статията е публикувана на 28 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА