Юлия Навалная за Путин: „Не политик, а кърваво чудовище“

29 февруари 2024 00:19  |  Света

„Съпругът ми няма да види красивата Русия на бъдещето, но аз ще направя всичко, за да сбъдна мечтата му“, каза Юлия Навалная пред евродепутатите в Страсбург, които я посрещнаха на крака.

„Съпругът ми няма да види красивата Русия на бъдещето, но аз ще направя всичко, за да сбъдна мечтата му“, каза Юлия Навалная по време на обръщението си към Европейския парламент. Вдовицата на Алексей Навални, който умря в наказателна колония в Сибир на 16 февруари, повтори обвинението си към руския президент, че той е организирал неговото убийство. „Путин е готов на всичко и няма как да преговаряте с него“, каза тя на евродепутатите, които я посрещнаха на крака.

„Всички ние трябва да се борим с тази престъпна банда“

„Ако наистина искате да победите Путин, трябва да сте иноватори. Не можете да навредите на Путин с поредната резолюция или поредния набор от санкции, които по нищо не се различават от предишните“, допълни Навалная.

„Путин няма морал. Алексей отдавна осъзна това. Ние си имаме работа не с политик, а с кърваво чудовище“, допълни тя. „Най-важни са хората, близки до Путин, неговите приятели, сътрудници и пазители на парите на мафията. Вие и всички ние трябва да се борим с тази престъпна банда“, каза още Юлия Навалная, която след смъртта на своя съпруг заяви, че ще продължи делото му. Тя настоя за разследвания и проверки на хора, които може да са свързани с руския президент Путин – „сътрудници на мафията във вашите страни, на дискретни адвокати и финансисти, които помагат на Путин и неговите приятели да укриват пари“.

Навалная: Десетки милиони руснаци са против Путин и войната

Навалная подчерта, че има десетки милиони руснаци, които са „против Путин, против войната и против злото, което той носи“. „Путин трябва да отговоря за това, което причини на моята страна. Путин трябва да отговаря за това, което причини на съседна мирна страна. И Путин трябва да отговори за всичко, което причини на Алексей“, заключи вдовицата на известния опозиционер.

Навалная потвърди, че съпругът ѝ ще бъде погребан на 1 март в Москва, но не знае дали погребението ще мине мирно и без намеса на полицията.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО