Русия: Изпращането на френски войски в Украйна ще се счита за окупация

29 февруари 2024 06:19  |  Света

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет заяви, че изпращането на френски войски в Украйна ще се счита за нейна окупация.

„Изпращането на френски войски в Украйна, чийто народ стана заложник на нацисткия режим, ръководен от Зеленски, ще се счита за окупация, а Франция ще бъде възприемана като агресор и страна в конфликта“, каза Шеремет пред РИА Новости.

Според него идеята на Макрон за изпращане на войски е „мъртва и неосъществима“ и няма да спаси „Зеленски, който се дави и е готов да се хване за всяка сламка“.

„Нека Зеленски не се съмнява, чуждите държави няма да го спасят. Французите тепърва ще изпитват разочарование от украинския режим, което вече се случи в съседна Полша“, подчерта депутатът.

В понеделник в Париж се проведе конференция, свикана по инициатива на френския лидер в подкрепа на управляващите в Киев. На него бяха поканени лидери на около десет държави, сред които Германия, Великобритания, Полша, Дания и Холандия. След срещата Макрон каза, че участниците са обсъдили възможността за изпращане на войници в Украйна, но не са постигнали консенсус. Той също така добави, че Франция ще направи всичко, за да попречи на Русия „да спечели тази война“.
На следващия ден властите на много европейски страни обявиха, че не се говори за изпращане на военни контингенти в Украйна.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО