Няма кой да поеме отговорност…

Публикувано преди 2 месеца  |  Спортни

Де’Аарън Фокс е сърцето и душата на Сакраменто Кингс. Той не игра заради контузия на коляното срещу Денвър тази сутрин българско време.

Шампионите направиха безпроблемно 117:96 като загубиха първата и четвъртата част, но в средата на мача попиляха игрово гостите.

За Сакраменто с контузия е и Александър Везенков. Сашо има проблеми с аклиматизацията откъм игрово време. Той още не може да се наложи сред най-основните играчи на Кингс, но българинът не трябва да има притеснения за класата си.

Той е бивш Най-добър играч на Евролигата, а „кралете“ не са нищо особено.

96 точки за 48 минути без Фокс. При бързата игра в НБА това е слаба резултатност. Само Кийгън Мъри вкара повече от 20 точки в двубоя за Сакраменто. Сабонис е отличен баскетболист, но не е реализатор като Фокс. Реално без Де’Аарън няма кой в Кингс да поеме отговорност да е лидер в атака. Определени баскетболни избухвания да, но резонни 30-ина точки от играч, не.

Сакраменто са 8-ми във временното класиране на Западната конференция. Ще им е трудно да преминат първия кръг в плейофите, ако въобще играят в него.

Българинът не е в извънземен отбор и когато се възстанови от травмата, очаква се това да е скоро, може би трябва да стреля по-често, защото така или иначе Сакраменто е клуб, в който Фокс е човекът-оркестър в атака регулярно.

Коментар на Тервел Илиев

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 февруари 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО