Израел удари цел на „Хизбула“ близо до ливанско-сирийската граница

Публикувано преди 2 месеца  |  Света

Израелски удар днес порази камион на „Хизбула“ близо до ливанско-сирийската граница и уби поне един боец, съобщава източник от службите за сигурност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Израел нанася въздушни удари в Сирия, насочени срещу товарни камиони, инфраструктура и хора, участващи в снабдяване с оръжия от Иран към неговите съюзници в региона.

Междувременно здравните власти в Газа заявиха, че израелски обстрел е отнел живота на 104 души, чакащи за раздаване на хуманитарни помощи в близост до град Газа, а други 280 души са били ранени, предаде Ройтерс.

Говорител на израелските военни заяви, че не знае за обстрел на това място. По-късно военните заявиха, че десетки хора са пострадали в резултат на бутане и блъскане в опит да се доберат до ценния товар. Израелски източник заяви, че войниците са открили огън по „няколко души“ в тълпата, които са представлявали заплаха за тях.

От офиса на палестинския президент Махмуд Абас заявиха, че той „осъжда грозното масово убийство, извършено от израелската окупационна армия тази сутрин срещу хората, чакащи за помощ на кръговото кръстовище в Набулси“.

Говорителят на министерството на здравеопазването на Газа Ашраф ал Кидра заяви, че инцидентът е станал на кръговото кръстовище Ал Набуси, западно от град Газа, в северната част на анклава.

В изявление „Хамас“ предупреди, че инцидентът може да доведе до провал на преговорите, целящи сключване на споразумение за примирие и освобождаване на заложници.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 февруари 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО