Михал Камбарев: Борисов да прояви политическа смелост и да седне на масата за преговори

29 февруари 2024 18:34  |  България

Борисов подхожда много интересно. В началото ГЕРБ имаха една твърда позиция, след това видяха, че е хубаво да водят разговори и смекчиха позицията, за което адмирации, после обаче Борисов постави ултиматум – аз ще ви дам решение как да се управлява, след като акад. Денков подаде оставка. Това заяви Михал Камбарев от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Михал Камбарев в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„Ние още на 20-ти казахме, че е време да седнем и да подходим отговорно. Днес още чакаме ГЕРБ да седнат и да напишат програмата си. Виждаме едно нежелание за преговори и поставяне на ултиматум”, посочи той.

„Единствената червена линия от наша страна е тази, че няма да участваме, ако няма реални реформи. С всеки ден се убеждавам колко важно е да сложим независими хора начело на регулаторите. Вижда се от натрупването на всички хора, които се явиха в комисията днес, че едни и същи имена се повтарят на ключови позиции. Хората на тези позиции не трябва да са политически обвързани и да се ползват с доверието на политическите партии”, категоричен е Камбарев.

Той предупреди, че ако не променим тези регулатори, не променим нещата – тази държава няма да тръгне напред. Ако не обърнем страницата и продължим да повтаряме тези практики – няма да продължим напред, каза депутатът от ПП.

Михал Камбарев подчерта, че са готови още днес да седнат и да се разберат с ГЕРБ. Той призова Бойко Борисов да прояви политическа смелост и да откликне.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО