Шефът на Пентагона: Повече от 25 000 жени и деца са убити от Израел в ивицата Газа

29 февруари 2024 20:19  |  Света

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза днес, че над двадесет и пет хиляди жени и деца са убити от Израел от 7 октомври насам, предаде Ройтерс. Началникът на Пентагона добави, че Израел е способен и е задължен да направи повече, за да предпази цивилните в анклава, пише БТА.

Остин бе запитан по време на изслушване в Конгреса на САЩ колко палестински жени и деца са убити от израелските сили, при което той отговори, че „броят е над двадесет и пет хиляди“.

Американският военен министър допълни, че на Израел са били доставени повече от 21 000 боеприпаса с точно насочване от началото на войната в ивицата Газа.

На 7 октомври 2023 г. радикалното палестинско движение „Хамас“ нападна изненадващо южната част на територията на Израел, като по израелски данни бойците на групировката са убили около 1200 души и са отвели в Газа около 250 заложници.

Жертвите на ответните израелски удари досега в ивицата Газа вече са надхвърлили 30 000 според информацията на здравното министерство на движението „Хамас“, контролиращо анклава.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО