Андреева: Ротацията вече е безсмислена, Борисов сложи край на „сглобката”

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Днес се даде поредният, но последен шанс преди управляващите да тръгнат на избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи край на „сглобката” като управленска формула. И предложи пропорционална на депутатите коалиция, която да е с цял мандат. Ротацията сама по себе си вече е безсмислена. Това заяви политологът Цветанка Андреева в „Интервюто в Новините на NOVA”.

„Алтернативата на предложението са предсрочни избори. Дали коалицията ще се случи сега, или след вот – тя остава безалтернативна. Борисов успя да превърне кризата във възможност. Работи като по политически учебник. Зад сърдитите му думи стои ново съживяване на властта. Той гледа на довчерашния си неясен партньор като на коалиционен. Предлага се вече да има ясно носене на отговорност”, заяви тя.

По думите на Андреева политическият тон се е влошил, защото е имало шантаж – меморандумът. „И двата партньора казват, че отиват на избори, а не, че ще търсят нов формат на управляващо мнозинство. Това показва, че потенциално гледат един на друг като на партньори с общи цели. Скандалът и ултиматумите изместиха разума. Евроизборите вкарват политиците в контекст на предизборна кампания”, смята политологът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО