Владислав Панев призова африканския политически елит да уважава всички националности и групи

Публикувано преди 1 месец  |  България

Българският депутат Владислав Панев посъветва политическия елит в Африка да уважава всички националности в страни си, независимо от различията в гледните точки и мненията. Панев заяви това в Абуджа по време на интервю за Новинарската агенция на Нигерия (НАН), цитирана от БТА, докато е на петдневно посещение в страната по покана на Националното ѝ събрание.

Депутатът, който е и председател на Групата за приятелство България – Нигерия в българското Народно събрание, заяви, че засилването на междучовешките отношения е пътят към изграждане на взаимно уважение сред различните групи за общото благо на страната.

„Най-важният аспект от отношенията е уважението един към друг независимо от различията в гледните точки, независимо от това, откъде идват хората – дали от различни етноси или от различни политически партии. Затова уважението е важно. И сътрудничеството между различните партии в парламента е от особено и решаващо значение за общото благо и за нигерийците в частност“, заяви той.

Цитирайки опита на България, Панев заяви, че включването на жените и различните етноси в парламента и правителството на страната е довело до положителни резултати.

„Един от националните ни герои, Васил Левски, казва в края на XIX век, че България трябва да бъде дом – приветлив дом за всички хора, които живеят в нея. Ние следваме неговия пример. Мисля, че затова в България, може би за последните 100 години, не е имало граждански вълнения или нещо от рода“, заяви Панев.

Той заяви, че участието на жените в парламента и обществото на България е равно на това на мъжете, защото няма разлика между мъжете и жените, когато става дума за политиката в страната.

„Мисля, че включването на жените, не само в парламента на България, но и в българското общество като цяло, е на много добро ниво. Скандинавските държави водят в процеса, но страните от Източна Европа също заради времената на комунизма“, заяви Панев.

„Не правя разлика между мъже и жени, когато става дума за политика, бизнес или образование. Затова и не съм сигурен дали това е един от най-големите въпроси пред България, въпреки че имаме проблеми с включването като цяло – имам предвид, че имаме малцинства, които могат значително по-добре да бъдат включени в обществото“, допълни той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 март 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО