Китай подобрява политиката за подпомагане на раждането на деца

Публикувано преди 1 месец  |  Света

Китай ще подобри политиката си за подпомагане раждането на деца, се казва в официален правителствен доклад, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В доклада също така се описват плановете на китайското правителство за подпомагане на възрастните чрез „подходящо“ повишаване на помощите и основните пенсии, като се придвижи напред и създаването на частна пенсионна система в цялата страна.

Годишната сесия на Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП) ще започва днес и ще продължи седем дни, предаде ДПА. Според официалната информация на първо място в дневния ред е поставен докладът за работата на правителството. Основен акцент ще бъде и въпросът за икономическо и социално развитие за следващата година, като се очаква правителство да представи целите си за икономически растеж за 2024 година.

Съгласно китайската конституция ОСНП е най-висшият държавен орган и единствената законодателна камара в страната, макар че е подчинен на ръководството на Китайската комунистическа партия. По официални данни в момента парламентът се състои от 2956 членове, които не се избират свободно, отбелязва ДПА.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 март 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО