Ще се проведе среща в Белия дом, посветена на Газа, между Байдън и мюсюлмански лидери

Публикувано преди 3 седмици  |  Света
Ще се проведе среща в Белия дом, посветена на Газа, между Байдън и мюсюлмански лидери

Днес президентът на САЩ, Джо Байдън, ще проведе среща и скромна вечеря ифтар в Белия дом с малка група лидери на мюсюлманските общности, съобщи Асошиейтед прес и БТА.

Тази среща се състои в контекста на усилията на президента да намали напрежението във връзка с подкрепата на неговата администрация за войната на Израел срещу „Хамас“ в Газа.

Байдън и вицепрезидентката Камала Харис ще разговарят с членове на администрацията на президента, които са мюсюлмани, и с високопоставени сътрудници по националната сигурност, съобщи служител на Белия дом. След това представителите на мюсюлманската общност ще се присъединят към президента за вечерята ифтар, с която всеки ден по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан се слага край на дневните пости.

За момента Белият дом не е съобщил кои лица ще участват в тази проява.

През последните две години Байдън организира в Белия дом големи приеми по случай Рамазан Байрам и Курбан Байрам, но тази година тези планове бяха отложени заради войната в Газа, в която загинаха над 30 000 души, за повечето от които се смята, че са цивилни. Войната започна, след като над 1200 израелци бяха убити при нападението на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври миналата година.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО