Медведев: Ако украински лидери са участвали в терористичната атака край Москва, трябва да бъдат ликвидирани като Бандера

Публикувано преди 3 седмици  |  Света
Медведев: Ако украински лидери са участвали в терористичната атака край Москва, трябва да бъдат ликвидирани като Бандера

Ако се потвърди участието на украински лидери в терористичната атака в „Крокус Сити Хол“, украинското ръководство ще бъде изправено пред съдбата на Степан Бандера, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, съобщават ТАСС и Фокус.

Той изрази увереност, че дори „при достатъчно доказателства, че зад терористичната атака стои измет като“ представители на „Азов“, началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов или президента на Украйна Володимир Зеленски, те няма да бъдат съдени в Международния наказателен съд или други подобни органи. „Нереалистично е да се прокара такова решение в ООН заради русофобския консенсус и англосаксонското право на вето в Съвета за сигурност“, отбеляза Медведев.

„Какво да се прави? Просто да заколим бандеровските свине, както доблестно направи МГБ на СССР след войната. А лидерите да се ликвидират, когато се появи възможност. Като Коновалец и Бандера. В Киев или на друго подходящо място“, пише заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО