Байдън след израелския удар по хуманитарни работници: Това не е изолиран случай

Публикувано преди 3 седмици  |  Света
Байдън след израелския удар по хуманитарни работници: Това не е изолиран случай

След израелския въздушен удар, при който загинаха няколко чуждестранни хуманитарни работници в ивицата Газа, президентът на САЩ Джо Байдън отправи остър упрек към Израел, предаде ДПА, съобщи БТА.

„Това не е изолиран случай“, се казва в изявление на Байдън. „Този конфликт е един от най-тежките в последно време по отношение на това колко хуманитарни работници са били убити“, каза Байдън и добави, че това е една от основните причини, поради които разпределението на хуманитарната помощ в ивицата Газа е толкова трудно.

„Израел не е направил достатъчно, за да защити хуманитарните работници, които се опитват да доставят отчаяно необходимата помощ на цивилното население“, каза Байдън. „Инциденти като вчерашния просто не трябва да се случват“, добави той.

Британски, австралийски, полски, американско-канадски гражданин с двойно гражданство и палестинец от хуманитарната организация „Световна централна кухня“ в ивицата Газа бяха убити, когато конвоят им беше ударен от израелски въздушен удар в понеделник вечерта.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че става дума за „трагичен случай на непреднамерен удар от страна на нашите въоръжени сили срещу невинни хора в ивицата Газа“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО