Левски атакува нещо невиждано от 12 години

Публикувано преди 3 седмици  |  Спортни
Левски атакува нещо невиждано от 12 години

Левски гостува на Лудогорец в едно от двете дербита на 27 кръг на efbet Лига. Срещата започва в 19:30 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, а „сините“ ще опитат да продължат изключително силната си серия като гост.

В момента „сините“ се представят изключително силно извън София и спечелиха последните си четири визити. Това е нещо, което рядко се случва на Левски през последните години и за последно е регистрирано през 2012 година.

Тогава клубът от „Герена“ записва пет поредни успеха като гост, а треньор отново беше Николай Костов. Наставникът пое Левски през есента на 2011-а и до края на календарната година спечели две поредни гостувания. В началото на пролетния дял бяха регистрирани още три последователни победи навън.

В цялата си история „сините“ имат най-много осем поредни победи като гост. Това се случва през 1999 г. Шест от тях са през пролетта на сезон 1998/99, а следващите две в началото на следващия шампионат.

В рамките на едно първенство Левски има най-много седем поредни успеха на чужд терен. Това е регистрирано в периода февруари – май 2005 г. под ръководството на Станимир Стоилов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО