Александър Дунчев: В ловните стопанства не е само Вълка. Цоло Вутов, Тодор Батков и Вальо Златев имат имоти там

Публикувано преди 3 седмици  |  България
Александър Дунчев: В ловните стопанства не е само Вълка. Цоло Вутов, Тодор Батков и Вальо Златев имат имоти там

„В момента тези феодали владеят всичко, не е само Вълка. Цоло Вутов е във „Витиня“, в „Кормисош“ е Тодор Батков, Вальо Златев е в „Паламара“. Те ползват това не само като частно имение. Направихме справка в агенцията по горите да видим кой ходи на гости в тези ловни стопанства – съдии и богати хора, с които те правят или бизнес, или политическо влияние.“

Това заяви в студиото на bTV Александър Дунчев, експерт на „Зелени закони“, бивш изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите и бивш депутат от ПП.

„Пропускателният режим е, че всеки, който води лов трябва да бъде описан с разрешително за отстрел. Един от концесионерите е един от видните заменкаджии и в съда колегите го бяха чули как се хвали, че е уредил съдебните дела да са в негова ползва, което се случи. Точно един от съдиите по тези дела го видях в списъка с ловци в неговото ловно стопанство“, допълни Дунчев.

„Всички тези хора владеят едни от най-красивите ловни стопанства. Някои от тях директно си приватизираха сградите. Имаме го всичко в публични доклади на Aгенцията по горите, направихме безпрецедентни проверки. Сега те се гласят да приватизират и горските предприятия, които управляват всички държавни гори“, каза още той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО