Откриват строителната площадка на „Българска армия“ в понеделник

Публикувано преди 3 седмици  |  Спортни
Откриват строителната площадка на „Българска армия“ в понеделник

Официалното откриване на строителната площадка на „Българска армия“ ще бъде в понеделник, 8 април, стана ясно от информационна табела, която бе поставена пред входа на съоръжението вчера.

Според нея в рамките на 90 дни фирмата, избрана да демонтира и разчисти стадиона, трябва да „разруши сгради, както и да извози генерираните строителни отпадъци“. Планираният максимален брой работници на обекта пък е 35.

Както е известно, фирмата „Ростер“ влезе в имота в понеделник, като проведе среща с „червеното“ ръководство и в момента планира точната последователност на стъпките по подготовката на терена за предстоящите строителни дейности. Огледите продължават с пълна сила, пише „Тема Спорт“.

До дни достъпът до „Армията“ ще бъде ограничен и там ще се настани тежка техника. Няколко от работниците вчера се покатериха на пилоните за осветлението, за да се запознаят в детайли с техните характеристики. Фирмата разполага с подемна платформа, която може да се конфигурира за височинна работа до 120 метра, и именно чрез нея скоро ще бъде премахнато електрическото осветление, поставено през далечната вече 1982 г.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО