Шефката на Агенция „Митници“: Аз съм първата жертва на новата КОНПИ (Обновена)

3 април 2024 14:34  |  България

Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам, каза пред медиите директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова след акция на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Комисията за противодействие на корупцията, съобщи БТА.

Тя не уточни дали е задържана и заедно с адвоката си се качиха в автомобил на МВР.

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов.

По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се.

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов. Натина добави, че вероятно Банкова ще бъде разпитана, но не знае дали ще ѝ бъде повдигнато обвинение, както и причините за действията на правоохранителните органи.

По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се. Натина уточни, че е образувано досъдебно производство с първите действия по разследването.

Банкова и Маринов са бивши служители на ДАНС, добави адвокат Натина, като отбеляза, че клиентът ѝ има лоши взаимоотношения с председателя на ДАНС Пламен Тончев. Адвокатът също така обясни, че от кабинета на Банкова са иззети записки относно контрабандни канали, за които тя прави разработка как да бъдат разбити, както и служебният ѝ компютър.

Аз искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава, каза Петя Банкова като допусна, че е вероятно случващото се да е свързано с политиката и с работата ѝ.

На въпрос дали действията срещу нея са свързани с контрабандните канали на Николай Николов-Паскал Банкова отговори, че не го познава.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО