Лаура Кьовеши даде на съд овцевъд от Вършец

Публикувано преди 3 седмици  |  България
Лаура Кьовеши даде на съд овцевъд от Вършец

Клонът на Европейската прокуратура в София предложи на Софийския районен съд да наложи административно наказание на земеделски производител, заподозрян в измама със земеделски субсидии и фалшифициране на документи, съобщават от ведомството на Лаура Кьовеши.

Заподозреният, чието име не се споменава, е собственик на овцеферма в община Вършец (област Монтана) и успешно е кандидатствал за средства за модернизиране на стопанството си в размер на 134 770 лева (около 69 000 евро), като 85% от тях са финансирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), а 15% – от националния бюджет.

За да получи тези средства, е трябвало да представи редица документи, включително такъв, който да докаже, че няма съществуващи данъчни задължения.

Разследването, извършено от Държавен фонд „Земеделие“, показало, че фермерът всъщност е имал данъчни задължения и е представил фалшив документ при кандидатстването си за средствата. Поради това парите не са били отпуснати и щетите са били предотвратени.

Ако бъде признат за виновен, заподозреният може да получи глоба в размер до 5000 лв.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО