Венко Сабрутев: Службите да помагат на митниците, а не правят арести и обиски в агенцията

Публикувано преди 3 седмици  |  България
Венко Сабрутев: Службите да помагат на митниците, а не правят арести и обиски в агенцията

Резултатите на Петя Банкова са 170 кг заловен кокаин, 108 кг заловена трева, смелост да смени ключови директори на знакови ГКПП-та. Резултатите, които тази дама има, са прекрасни. Виждаме, че се залавят рекордни количества наркотици, правят се реформи, но службите вместо да помагат на Агенция Митница правят акции и арести. Това заяви Венко Сабрутев от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) в предаването „Още от деня” по БНТ.

По думите му мафията си има служби.

„Тази дама днес трябваше да има среща с австрийските служби, за да може да договорим австрийски митничари да пазят българската граница. Тези наркотици бяха хванати по австрийски сигнали. Защо службите не помагат на Митниците?”, пита се политикът.

Сабрутев припомни друга акция на службите: „По време на изборите, службите благодарение на един недостоверен доклад успяха да саботират изборния процес и ние да не можем да гласуваме. Благодарение на тези действия 500 000 бюлетини се оказаха невалидни. Часове след акцията няма публична информация”.

„Парламентарната комисия, която днес бе създадена трябва да отговори на ключовия въпрос къде е пътната карта за „Турски поток”. Истината е, че става въпрос за стратегически документ за развитието на газовата инфраструктура в България, с който страната ни не разполага. Благодарение на него е извършена огромна инвестиционна програма. Строежът на „Турски поток” е нанесъл огромни финансови щети за държавата ни. Има съмнения, че при изграждането му има тежки нарушения на Закона за държавните поръчки”, каза още Венко Сабрутев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 април 2024

Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО