Актьорът Михаил Билалов със съвети към учениците за матурите по БЕЛ

9 април 2024 17:34  |  България

Актьорът Михаил Билалов отново влезе в ролята на мафиотския бос Джаро, с която се прочу в сериала „Под прикритие” в името на грамотността. Бившият водещ на “Стани богат” засне клип, в който пресъздава знаменитата сцена от криминалния сериал, известна като „Чоле, аз изрод ли съм?”

В новото видео Билалов в ролята на Джаро получава бележка, в която в едно изречение има четири правописни грешки. Той много се ядосва от този факт и подхвърля книга за българската граматика на невидимия неграмотен свой сътрудник.

Видеото е част от рекламна кампания на платформата „Как се пише?”, която дава бързи и конкретни съвети за правопис, както и за правоговор.

„Дните до матурата стават все по-малко, а залогът – все по-голям. Затова на помощ ни идва някой с по-сериозен авторитет от нашия. Той отправя предложение, на което зрелостниците не могат да откажат”, това обяснение дават от „Как се пише?” за нестандартната си реклама за повишаване на писмената култура.

Платформата прави продължение на кампанията си, насочена конкретно към зрелостниците. Причината за нея е факта, че всеки пети български абитуриент не знае как се пише думата „абитуриент”. Вече се появиха и билбордове с този текст.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО