Отличават евродепутата Илхан Кючук с престижна международна награда

Публикувано преди 1 месец  |  България
Отличават евродепутата Илхан Кючук с престижна международна награда

Днес в Рим българският евродепутат Илхан Кючюк, член на групата „Обнови Европа“ и съпредседател на АЛДЕ, ще бъде награден с международната награда „Джовани Малагоди“, учредена от фондацията „Луиджи Ейнауди“, предаде БНР.

Тържеството е организирано в „Sala Zuccari“ на италианския Сенат. Фондация „Луиджи Ейнауди“ ще връчи първото издание на международната награда „Джовани Малагоди“ на съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк, се казва в официалното комюнике на събитието. Уточнява се, че „това признание за българския евродепутат е постигнато с единодушно решение на Борда на директорите на фондацията“. Той е награден „за това, че е прекарал живота си в разпространяване на високи принципи на свобода и отговорност в резултат на учението на Джовани Малагоди“.

Малагоди е бивш председател на Сената и събитието е свързано със 120-годишнината от рождението му. Малагоди е историческият лидер на италианските и европейски либерали. Многократно е бил президент на Либералния интернационал и е един от основателите на Европа на демокрацията и свободата (ELD), предшественик на АЛДЕ.

Фондация „Луиджи Ейнауди“, която носи името на едноименния италиански президент и е основана от Малагоди, е културен изследователски център за политика и икономика.

На тържеството по връчане на международната награда, основана от нея, на евродепутата Илхан Кючюк, ще присъстват сенатори и официални лица, свързани със събитието.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО