Георги Георгиев: Чистката на Васил Терзиев струва 1,4 млн. лева

Публикувано преди 1 месец  |  България
Георги Георгиев: Чистката на Васил Терзиев струва 1,4 млн. лева

„Чистката на Васил Терзиев в Столична община ни е струвала 1,4 млн. лева“.

Това заяви пред БНР Георги Георгиев, зам.-председател на Столичния общински съвет.

„Това не бе отречено от него. Половината обезщетение – над 750 000 лева, ги е платила Общината, а другата половина – районните кметове, ръководени от неговата коалиция. Дотук имаме 325-ма души, жертви на политическа чистка. Ако беше частна компания, Инспекцията по труда щеше да влезе веднага на проверка“, каза още събеседникът на медията.

„За тази чистка аз разбрах от служители“, посочи още Георгиев.

„Говорим за редови юристи, счетоводители, инженери, експерти, дори за хигиенисти в Общината. Има някои любопитни конкурси. Следим кой ще ги спечели. Превърнаха Общината в Бюро по труда. Целта е да се уредят едни техни хора на работа“, добави Георги Георгиев.

„За първи път имаме зам.-кмет по правни въпроси, който е неправоспособен юрист, обясни още зам.-председателят на СОС.

„Той не си е взел изпита в Министерството на правосъдието. Това дава резултат – работата започва да буксува. Втори път връщат елементарно решение да се отпуснат 70 000лева за дообзавеждане на Център за хора с редки заболявания в „Дружба“. Така не може да се работи!“, добави той.

„Аз от първия ден като председател на Общинския съвет дарявам своята заплата, но не да бия фанфари и не качвам публикации във „Фейсбук“, разказа още Георги Георгиев.

„Не сме увеличили парите на медицинските сестри, но заплатата на Терзиев се вдигна“, отбеляза още Георгиев.

„Сестрите работят на 1350 лева. Заплатите на чиновниците и редовите експерти са вдигнати само с 10%, а тези на шофьорите в градския транспорт – едва с 15%, да се вдигне кметската заплата не е сериозно“, каза още той.

„Продължаваме промяната – Демократична България Спаси София имат и 20 районни кметове. С по двама-трима заместници и заплати от по 6 хиляди лева. Чудя се откъде ще ги намерят в бюджета“, добави Георгиев, който е общински съветник от ГЕРБ.

„Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който се опита да избяга от катастрофа, а след това отказа тест за алкохол и наркотици, все още е член на Общинския съвет“, отбеляза Георгиев.

„Политическата група на ПП-ДБ-СС трябва да поеме ясна отговорност“, категоричен бе той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО