Политически игри във Вашингтон! Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Политически игри във Вашингтон! Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел

Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува тази седмица отделни проекти с помощ за Украйна и за Израел, след месеци на политически разногласия между правителството на президента Джо Байдън и опонентите му републиканци, обяви снощи председателят на долната камара на Конгреса Майк Джонсън, цитиран от Франс прес, пише БТА.

„Тази седмица ще разгледаме отделни законопроекти“, включително закон, предвиждащ „да финансираме нашите израелски съюзници“ и „да подкрепим Украйна във войната срещу руската агресия“, подчерта Джонсън.

В Камарата ще бъдат разгледани също мерки за „подсилване на нашите съюзници в Индийско-тихоокеанския регион“ и „приемането на допълнителни мерки за противодействие на нашите противници и укрепване на нашата национална сигурност“, каза Джонсън в социалната мрежа „Екс“.

Изявлението бе направено два дни след безпрецедентното иранско нападение срещу Израел, отбелязва АФП.

Западната военна подкрепа, позволила на Израел да прехване почти всички ирански ракети и дронове, предизвика горчивина в Киев. „Защитавайки Израел, свободният свят показа, че подобно единство е не само възможно, а и 100% ефикасно“, изтъкна снощи украинският президент Володимир Зеленски.

„Същото е възможно, за да бъде защитена Украйна“, посочи той.

САЩ не са изпращали голям пакет с помощи за Киев от декември 2022 г. поради блокирането на предложенията от републиканците в Конгреса, отбелязва АФП.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО