Брегов: Гешев реши да обезпечи сигурността си, вместо да извади наяве важни неща

Публикувано преди 1 месец  |  България
Брегов: Гешев реши да обезпечи сигурността си, вместо да извади наяве важни неща

Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани заради думите на Гешев, а ако прокурорът реши, да ги изолира без да им дава процесуално качество. Бившият главен прокурор реши да обезпечи бъдещата си сигурност, вместо да извади наяве важни неща. Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Това каза Иван Брегов, правен експерт в Института за пазарна икономика, в ефира на „Твоят ден“.

По думите му давността е най-големият приятел на престъпността. „Бившият главен прокурор говори по начин, чрез който да заобиколи изясняване на обстоятелствата, прави подмятания и политически заигравки – доста повърхностно поведение. Опитва се да се изкара жертва на системата. По послушание беше сложен начело на прокуратурата, беше преценено, че е удобен. След това му гласуваха вот на недоверие, което беше унизително, но така трябва да се отнасят с всеки, който е удобен някого“, смята той.

От своя страна Теодор Славев, старши анализатор в Института за правни инициативи, сподели, че Гешев вече е политик и неговите тези трябва да се пречупват през този ракурс. „Той знае какво се случва в съдебната власт, наясно е с всички „мръсни“ тайни. Не го приемат сериозно в предполагаемата му борба с престъпността. Можеше да разкаже каквото знае. Надявам се да обясни за Нотариуса и Пепи Еврото. Нямаме гаранции за отчетна прокуратура, която с широките си правомощия е свършила нещо добро за България“, подчерта той.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 16 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО