Бившата №1 Гарбине Мугуруса прекратява кариерата си

Публикувано преди 1 месец  |  Спортни
Бившата №1 Гарбине Мугуруса прекратява кариерата си

Бившата номер 1 в света Гарбине Мугуруса (Испания) обяви, че се оттегля от тениса. Тя съобщи новината преди церемонията по връчването на годишните награди на Световната спортна академия „Laureus“, предава БТА.

„Изключително съм благодарна на всички хора, които ми помогнаха и бяха с мен през цялата тази глава от живота ми, защото без тях нямаше да мога да стигна до тук. Сега съм готова да започна нова страница, която вероятно ще бъде свързана по някакъв начин с тениса и със спорта“, коментира Мугуруса.

30-годишната испанка има десет титли на сингъл и пет на двойки от турнирите на УТА. Тя е шампионка на Откритото първенство на Франция през 2016-а и на „Уимбълдън“ през 2017 година и игра финал на Откритото първенство на Австралия през 2020-а.

Родената във Венецуела Мугуруса каза през април миналата година, че ще си вземе почивка, за да прекара повече време със семейството си. Мугуруса беше номер 1 в света през 2017 година и беше трета в ранглистата до края на 2021-а, когато спечели три титли от УТА.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО