Облекчение: Нивото на водата в Курган започва да спада ВИДЕО

Публикувано преди 1 месец  |  Света
Облекчение: Нивото на водата в Курган започва да спада ВИДЕО

Нивото на водата в Курган се стабилизира и започва да спада, съобщи губернаторът на Курганска област Вадим Шумков в канала си в Telegram, предаде РИА Новости.

„Водата в Курган се стабилизира и бавно намалява. Това не е причина да се отпуснете, тъй като сега основната задача тук е да запазим язовира, докато нивото падне под опасното равнище“, пише той.

Както уточни регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации, през следващите един-два дни се очаква постепенно намаляване на нивото на водата на река Тобол близо до Курган.

В Курганска област е в сила регионално извънредно положение. Застрашени от наводнение са 62 населени места, 4 300 къщи, 5 550 стопански двора и 600 вили, а в опасната зона са 18 718 души.

По данни на Министерството на извънредните ситуации към 20 април в района остават наводнени 1 989 жилищни и 3 380 селски къщи. През последните 24 часа в две общини (Звериноголовски, Куртамишски) в две населени места две жилищни сгради и два домакински парцела бяха освободени от водата.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО