Състави от Елхово бяха част от танцов фестивал “Сакарско хоро се вие” /снимки/

12 май 2024 13:55  |  Общество

Продължават участията на читалищните състави и школи във фолклорни фестивали в страната. На 11 май ТК „Хайде на хорото“ при НЧ „Развитие – 1893“, с ръководител Димитър Димитров,  взе участие в петото издание на фолклорен танцов фестивал “Сакарско хоро се вие” гр. Тополовград 2024. Във фесивала участие взе и танцов състав „Веселие“ от град Елхово.

Танцьорите се включиха в дефиле на участниците от площад „Шести септември до площад „Освобождение” водено от  Гайдарски състав “Караджата“ с ръководител Явор Бобев.

Сред танцьорите и гайдарите бе и Божин Божинов- Кмет на Община Тополовград, Красимира Атанасова , зам.кмет и Антоанета Димитрова-секретар и Силвия Георгиева, председател на ОбС Тополовград.

Всеки танцов клуб  се представи с две хора, като едното е от областта, от която е клубът, а другото – по техен избор. Танцовият клуб от елховското читалище изигра Новозагорска леса и Тропанка, а танцов състав „Веселие“ представи Чапраз и Витаново хоро. Последва изпълнение на шест общи хора – Сворнато, Граовско, Ширто, Дайчово хоро, Варненско хоро и Право тракийско хоро в изпълнение на всички клубове и състави участници във фестивала, сред които и от Република Сърбия.

За участието си и за доброто си представяне двата танцови състава от Елхово получиха сувенир, грамота и шалче с логото на фестивала.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО