Цвета Рангелова: Българите не искат да има военни бази на НАТО в България

Публикувано преди 6 дни  |  България
Цвета Рангелова: Българите не искат да има военни бази на НАТО в България

„Посланията, които „Възраждане“ отправяме, са ни подадени от дневния ред на хората. Те искат простички неща – непременно референдум за запазване на българския лев. Над половин милион българи искаха да бъдат питани дали ние да приемем за официална валута еврото“.

Това обобщи в предаването „Лице в лице“ по бТВ Цвета Рангелова, кандидат-депутат от „Възраждане“.

По думите ѝ българите също така не искат да изпращаме оръжия и военни в Украйна. Не искат и да им санкции срещу Русия, защото това ще доведе до икономически необратими последствия.

„Българите не искат да има военни бази на НАТО в България. Българите искат да бъдем най-накрая равностойни партньори в Европейския съюз“, посочи още Цвета Рангелова.

„Българите не искат да плащаме за нови реактори, а да подаряваме реактори на украинците. Българските пенсионери не искат да получават по-малко пари от това, което ние заделяме за украинската държава“, каза тя.

На въпрос какъв е ефектът от промените в Конституцията Цвета Рангелова заяви, че такова „грубо показване на основния ни закон“ досега в новата ни история не е имало.

„Изключително лоши предложения от юридическа гледна точка и неработещи от практическа гледна точка“, на мнение е тя.

Според нея и съдебната реформа е била „пълен крах“. Рангелова заяви, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС нямат никакво намерение да борят корупцията и ползват тези лозунги само в предизборните си кампании.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 15 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО