Полицията в София разби сделка с наркотици

15 май 2024 21:04  |  България

Служители на Девето РУ предотвратиха сделка с наркотици, научи Sofia24.bg. От МВР съобщиха, че на 10 май в полицията бил получен сигнал за съмнително поведение на мъже, които са се навъртали около жилищни блокове в ж.к. „Люлин“. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи, които са задържали на място трима на възраст 44, 42 и 48 години.

В хода на действията било установено, че срещата им е била с цел покупко – продажба на наркотици. У 44-годишния, който е с криминалистически регистрации в полицията, са открити 15 полиетиленови пликчета с бяло и кафяво прахообразни вещества. Последвало и претърсване в мазе, ползвано от него, откъдето униформените иззели плик с тревиста маса.

Резултатът от назначената експертна справка показал вида на иззетата дрога – 7.76 г кокаин, 2.29 г фентанил и 2.22 г коноп. Тримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура 44-годишният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354 а от НК и му е наложена мярка „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО