Кристиян Шкварек: Христо Иванов отсъства от кампанията на ПП-ДБ

21 май 2024 23:04  |  България
Кристиян Шкварек: Христо Иванов отсъства от кампанията на ПП-ДБ

Два записа с разговори на водещи политици от „Продължаваме промяната“ изтекоха в публичното пространство насред предизборната кампания. И в двата става въпрос за финансирането на формацията чрез дарения.

„Възможно е записите да са манипулирани. Те са част от предизборната кампания. Политическата кампания много често се води с криминални сюжети. Това е огромен пробив в демокрацията. Създават се криминални сюжети, за да се търси политически резултат. Само в черни лебеди се превръщат кампаниите“, коментира анализаторът Георги Лозанов в предаването „Денят ON AIR“.
По думите на политическия коментатор Кристиян Шкварек има много кампании, в които е налице „криминална употреба“. Той отбеляза, че от ПП са качили на страницата си във Facebook манипулираните записи и подчерта, че кампанията е „тотално лишена от политическото“. Според него Христо Иванов отсъства от кампанията на ПП-ДБ.

„През Христо Иванов идват по-визионерските решения в българската политика. Разговорът в предизборната кампания изисква геополитическа широчина и историческа дълбочина„, каза Лозанов пред Bulgaria ON AIR.
„В България дават глас либералите. Всеки, който вземе по-консервативна позиция, дори да е категорично антируски настроен и проевропейски, той моментално се щампова за русофил путинист. Казват: „На Запад е либералното, на Изток е консервативното“, добави Шкварек.
Лозанов посочи, че има два типа вот: кооперативен и граждански. Едни партии се радват на голяма кооперативна поддръжка – хората, които гласуват за тях, гласуват с мисълта, че това ще им донесе собствен интерес. Има и граждански вот – това са хората, които са мотивирани да се случи нещо добро за обществото – свобода и благоденствие.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО