15 години затвор получи чешки гражданин, убил приятелката си в София

22 май 2024 11:04  |  България
15 години затвор получи чешки гражданин, убил приятелката си в София

Чешки гражданин е осъден окончателно на 15 години затвор за убийството на приятелката си, съобщиха от Софийската градска прокуратурата, цитирана от БТА. Мъжът вече е отведен в място за лишаване от свобода.

Мъжът с инициали Ш.К. е подсъдим за това, че на 25 април 2021 г. в София нанесъл най-малко два удара с юмрук в главата на приятелката си и умишлено я е умъртвил. От прокуратурата посочват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата, тъй като причинените ѝ болки и страдания продължили най-малко два часа.

На първа инстанция Софийският градски съд е наложил 15 години затвор за мъжа, а присъдата е потвърдена и от Софийския апелативен съд. Не е допуснато касационно обжалване пред Върховния касационен съд.

Преди месец от Министерството на правосъдието съобщиха, че вече се предлага мобилно приложение, което да помага на пострадалите от домашно насилие да потърсят защита. То може да бъде свалено безплатно. Разработено е по проект на Националното бюро за правна помощ, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО